СТРАВИ З КАВИ
Виявляється, каву можна не тільки пити, але і їсти. Ми пропонуємо вам кілька оригінальних рецептів страв, до складу яких входять подрібнені зерна. Для того, щоб приготувати надзвичайне частування, скористайтеся кавомолками DeLonghi.
Компактні прилади італійської торгової марки дозволяють вибирати між дрібним, середнім і грубим помелом. Можете намолоти кави на 12 чашок кави за один раз. Кавомолка не почне роботу при відкритій кришці. Відгуки покупців говорять про те, що кавомолки DeLonghi – кращі кавомолки у світі.
Хочете приготувати щось оригінальне? Здивуйте своїх близьких каштанами з кавовим кремом, десертом з незвичайним смаком.
Кавовий крем
Вам знадобиться:
• Міцна кава – 1 склянка
• Жовтки – 2 штуки
• Цукор – 3 столові ложки
• Борошно – 2 столові ложки
• Сливки (20%) – 0,5 склянки
• Вершкове масло – 50 г
Приготування:
Покладіть на сковорідку 1 столову ложку цукру, додайте трохи гарячої води, зваріть сироп і змішайте з кавою. Яєчні жовтки збийте з цукром, додайте борошно. Спочатку змішайте з холодними вершками, потім з кавою, прогрійте доки не загусне. Додайте масло і дайте охолонути.
Каштани з кавовим кремом
Вам знадобиться:
• Каштани – 36 штук
• Яйця – 2 штуки
• Цукрова пудра – 3 столові ложки
• Міцна кава – 0,5 склянки
• Сливки (20-30%) – 4 столові ложки
• Ром або коньяк – 2-3 столові ложки
Приготування:
Надріжте каштани зверху хрест-навхрест, помістіть їх в окроп, доведіть до кипіння і варіть близько 5 хвилин. Виміть каштани, очистіть від шкірки і варіть їх ще протягом 25-30 хвилин. Вилийте в сотейник збиті жовтки, каву, вершки, ром, додайте цукрову пудру, покладіть сотейник на водяну баню і розтирайте масу доки не загусне. Каштани викладіть на блюдо, полийте кремом і подавайте до столу.
Кавово-ромовий соус
Вам знадобиться:
• Міцна кава – 0,5 літра
• Збиті вершки – 100 г
• Яєчні жовтки – 2 штуки
• Цукор – 1 столова ложка
• Ром – 2-3 столові ложки
Приготування:
Жовтки перетріть з цукром, додайте гарячу каву і збивайте суміш на водяній бані доки не загусне. Соус повинен охолонути, після чого додайте в нього ром і збиті вершки.
Якщо ви справжній кофеман, вам сподобаються страви, приготовані за цим рецептом.