Що таке мокачіно і як його готувати
Любите солодкі кавові напої? Значить, шоколадний мокачіно – то, що вам потрібно. Про те, як зробити його по-справжньому смачним, ми розповімо в нашій статті.
Якщо ви замовите мокачіно в якомусь американському кафе, вас навряд чи зрозуміють. Вся справа в тому, що в цій країні напій називається просто мокко. Довгу назву йому дали в країнах Європи. Існує величезна кількість рецептів мокочіно, але якщо ви хочете приготувати по-справжньому смачний коктейль, скористайтеся кавомашиною або кавоваркою DeLonghi. В цьому випадку якість і відмінний смак гарантовані. Який би рецепт не вибрали, вам знадобиться міцний еспресо, в приготуванні якого кавовим машинам і кавоваркам DeLonghi немає рівних. Просто замовте напій натисканням кнопки, а, коли пристрій виконає ваше замовлення, перетворите його в мокачіно. Навіть якщо ви віддаєте перевагу варити каву в турці, техніка італійської торгової марки вам стане в нагоді. Кавомолка DeLonghi перемеле зерна саме так, як потрібно.
Класичний рецепт
Налийте в келих розтоплений шоколад або шоколадний сироп, а після - гаряче молоко. В останню чергу додайте каву. Інгредієнти можна перемішати, а можна залишити каву
на поверхні, якщо ви хочете, щоб мокачіно вийшов шарами. Коктейль прикрашають збитими вершками і тертим шоколадом.
Американці готують мокко по-іншому: вони заварюють еспрессо, наливають його в чашку, додають побільше збитих вершків і тертого шоколаду.
Мокачіно по-турецькі
Змішайте в джезві 2 столових ложки меленої кави з 3 ложками какао-порошку, додайте цукор і ванілін за смаком. Влийте 50 мл окропу і перемішайте. Додайте 200 мл гарячого молока і вершки. Коли кава почне підніматися в джезві, розлийте його по чашках.
Різноманітні смаки
Хочете спробувати різні смаки мокачіно? Вам не потрібно винаходити новий рецепт, просто експериментуйте з інгредієнтами. Замість чорного шоколаду використовуйте білий, додайте кілька крапель коньяку або рому. Також можна розплавити для мокачіно шоколад з різними добавками. Досить часто для прикраси напою використовують невеликі шматочки білого або шоколадного зефіру, які кладуть прямо в келих.
Як подавати мокачіно
Для напою використовують високі скляні келихи або керамічні чашки. Якщо ви готуєте каву шарами з красивими розводами і практикуєте латте-арт, неодмінно налийте його в скляний келих. Якщо ж цього не передбачається, підійде другий варіант. Сервіруючи стіл для кави, не забудьте про чайні ложечки: згідно з етикетом, такий коктейль вимагає цього столового приладу. Разом з шоколадним мокачіно можна подати несолодке печиво або зефір.
Спробуйте повітряний мокачіно, приготований за допомогою техніки DeLonghi, експериментуйте і відкривайте нові смаки!