Як вибрати кавоварку

Як вибрати кавоварку

Ви хочете кожен день починати з чашечки натуральної кави? Тоді вам варто купити кавоварку. А щоб вибрати з великого різноманіття саме ту, яка буде для вас ідеальною, слід для початку ознайомитися з їх видами.

Кавоварка для дому або офісу відрізняється від професійної. Вона набагато легше у використанні, не вимагає спеціальних навичок, в ціні значно нижче і розрахована на невеликий обсяг робіт.

Розрізняють такі види кавоварок:

  • краплинні;
  • капсульні;
  • гейзерні;
  • ріжкові і помпові.

Залежно від того, за допомогою якої кавоварки приготується кава, смак буде відрізнятися.

Краплинні кавоварки або кавоварки фільтраційного типу від компанії DeLonghi прості у використанні, вони варять каву по міцності схожу на американо. Попередньо мелену каву засипають у фільтр, який розташований над глечиком. Коли вода нагрівається, то проходячи через фільтр, насичується кавовим смаком, а потім стікає в колбу.

Перевага. За один раз ви готуєте декілька порцій напою. Нагрівальний елемент в підставці після завершення приготування ще деякий час зберігає температуру напою.

Недолік. Кава виходить без пінки crema. Немає можливості приготування капучино.

Капсульні кавоварки Nespresso від компанії DeLongi вирішують проблему постійного браку часу. Щоб приготувати чашечку ароматного напою не потрібно робити помел кави, темперовати його, досить помістити капсулу в спеціальний відсік, залити воду і прилад почне приготування.

Перевага. Швидкість використання, не потрібно мити елементи кавоварки після її роботи. Досить відкинути капсулу.

Недолік. Використання тільки капсульної кави.

Гейзерні кавоварки DeLonghi або інша їх назва кавоварки Мокка дуже популярні в Італії. Це хороша альтернатива для тих, хто любить каву, зварену в турці. Принцип роботи досить простий. Залийте воду в нижній відсік, в фільтр засипте каву і злегка утрамбуйте. Коли вода дійде до потрібної температури, вона почне підніматися вгору - через фільтр з кавою, і через деякий час заповнить верхній відсік ароматним напоєм. Електрична кавоварка ще протягом 30 хвилин після приготування буде підтримувати температуру кави.

Перевага. Смак кави більш насичений, ніж приготований в крапельній кавоварці.

Недолік. Кава виходить без пінки crema. Немає можливості приготування капучино.

Ріжкові або еспрессо кавоварки DeLonghi здатні приготувати еспресо, який максимально буде насичений усіма корисними кавовими речовинами і маслами. Так званий процес екстракції буде набагато вище, ніж в інших кавоварках, завдяки тиску в 15 бар, який нагнітає помпа. Під цим тиском пароводяна суміш проходить через мелений порошок в ріжок і максимально вбирає в себе смак і аромат кави. На цій кавоварці ви зможете приготувати не тільки еспресо, але і капучино. Переважно вони обладнані механічним капучинатором, але є ексклюзивна модель з автокапучинатором.

Перевага. Готує каву з пінкою crema. Можливість приготування капучино.

Недолік. Необхідно трамбувати каву в ріжок перед приготуванням.

Схожі за типом і принципом роботибойлерні кавоваркиDeLonghi створюють тиск в системі набагато нижче, ніж в попередньому вигляді кавоварок, всього 3,5 бар, але кава в результаті виходить хорошої якості. Тиск створюється за рахунок нагрівання води бойлером.

Перевага. Ціна такої кавоварки нижче, ніж попередньої. Можливість приготування капучино.

Недолік. Необхідно трамбувати каву в ріжок перед приготуванням. Невисокий тиск.

Для того, щоб приготована кава була якісною і смачною,важливо правильно виконати її помел її помел - відповідно до обраного типу приготування. Наприклад, помел для крапельної кавоварки і для ріжкової буде значно відрізнятися.

Вибір кавоварки - це досить непросте питання, але як тільки ви визначитеся, якого результату ви від неї очікуєте, то відразу ж купите собі вподобану. Кавоварки DeLonghi створені для того, щоб радувати Вас кожною приготовленою чашечкою кави.