Коли чай буває шкідливий

Коли чай буває шкідливий

Ви хочете отримати максимальну користь від улюбленого напою? Зверніть увагу на те, як не потрібно пити і заварювати чай. Для того, щоб отримати від церемонії естетичне задоволення, придбайте стильний чайник дизайнерської колекції Icona Vintage, Icona або Scultura DeLonghi.

Незвичайні кольори, красиві форми, стильний зовнішній вигляд - все це чайники італійської торгової марки. Купуючи чайник від DeLonghi, вибираєте не тільки корисну річ, але і прикрасу. Без чаювання не обходиться жоден прийом їжі у вашому домі? Обов'язково дочитайте нашу статтю до кінця. Ми розповімо, як не перетворити чай в отруйне зілля.

Гарячий чай

Гарячий чай негативно впливає на роботу стравоходу і шлунка, може обпалити горло. Температура чаю не повинна перевищувати + 56 °.

Холодний чай

Теплий чай робить нас бадьорими, свідомість - ясною. Холодний же може стати причиною застуди.

Міцний чай

Високий вміст теїну в міцному чаї приводить до головних болів, безсоння.

Занадто довге заварювання

Якщо заварювати напій занадто довго, чайний фенол, ліпіди, ефірні масла починають мимоволі окислюватися. Це робить напій неароматним, позбавленим смаку, знижує поживну цінність напою.

Багаторазове заварювання

Коли кожна заварка настоюється 10-15 хвилин, зазвичай після 3-4 заварок в чайному листі не залишається ніяких корисних речовин. Експерименти показують, що перший настій витягує з них 50% вітамінів, другий - 30%, третій - 10%, четвертий - всього лише 1-3%. Якщо продовжувати заварювати чай і далі, в настої з'являться шкідливі речовини, які містяться в продукті в малих кількостях.

Перед їжею

Чай, випитий перед їжею, не тільки зробить їжу несмачною, але і знизить здатність організму отримувати протеїни.

Після їжі

Теїн, який міститься в чаї, може привести до затвердіння протеїну і заліза, що робить їх погано засвоюваними. Пообідали? Чаювання через 35 хвилин!

На порожній шлунок

Чай, випитий на порожній шлунок, охолоджує печінку і селезінку, що може привести до дискомфортного відчуття.

Запивання ліків

Китайці кажуть, що чай руйнує ліки і це вірно. Дубильні речовини, які в ньому містяться, розщеплюючи, утворюють танін, який стає причиною появи осаду ліків, їх поганого засвоєння.

Вчорашній чай

Чи знаєте ви, як правильно використовувати чай, що простояв добу? Фахівці не рекомендують пити вчорашній напій, так як він є ідеальним живильним середовищем для бактерій. Чай, що настоявся, багатий кислотами і фтором, які допомагають при запаленні порожнини рота. Якщо в білках очей з'явилися кровоносні судини, промийте їх чаєм. Хочете освіжити дихання? Чай, що настоявся, можна використовувати як полоскання перед чищенням зубів.

Заварюйте корисний напій за допомогою чайників DeLonghi!