Міні-довідник кавових напоїв

Ми часто чуємо красиві назви: кава-латте, американо, лунго. Навіть кавові напої, які можна замовити у автомата на вулиці, носять такі гучні імена. Що ж насправді означають ці назви? Пропонуємо вашій увазі міні-довідник кавових напоїв.

Різновиди еспресо

Еспрессо макіято - в перекладі з італійської «макіято» означає «пінистий». Замовивши цей напій, ви отримаєте стандартну порцію еспресо, прикрашену крапелькою молочної піни.

Допп - подвійна порція еспрессо.

Еспрессо романо - стандартна порція еспрессо з лимоном. Іноді такий напій прикрашають лимонною часточкою, цедрою лимона. У перекладі з італійської назва цього різновиду еспресо означає «римський».

Еспрессо коретто - еспресо з додаванням будь-якого алкогольного напою.

Еспрессо лунго - напій менш міцний, ніж стандартний еспресо, але міцніший, ніж американо. На відміну від останнього, еспресо лунго НЕ розбавляють водою. Для його приготування знадобиться 7 г меленої кави і 50-60 мл води.

Рістретто - найміцніший кавовий напій. Пропорції рістретто: 7 г на 20-25 мл води. Для його приготування мелену каву пресують і екстрагують під тиск 9 бар протягом 15 секунд. Багато хто вважає, що рістретто містить дуже велику порцію кофеїну, проте це не так. Кофеїну в ньому навіть менше, ніж в еспрессо. Перші 15 секунд екстракції кави в рістретто потрапляють ефірні кавові масла, а кофеїн починає виділятися пізніше. Рістретто називають «самою італійською кавою». Моваю оригіналу Петрарки і Данте його назва перекладається як «міцна». Такий напій - кілька ковтків бадьорості. Зверніть увагу: додавати в нього цукор вважається поганим тоном. Рістретто подають в чашці для еспресо разом зі склянкою холодної води. Вода очищає смакові рецептори, завдяки чому ви можете відчути гіркоту і міцність рістретто.

Кавові напої на основі еспресо

Капучіно - один з найбільш популярних в світі кавових напоїв. Таку назву він отримав, завдяки своєму кольору, що нагадує відтінок шати монахів ордену капуцинів. У всьому світі вважають, що саме монахи придумали додавати в каву збите молоко. Капучино готують таким чином: порцію еспресо змішують з молоком і молочною піною в співвідношенні один до одного. Молочна піна утворюється за рахунок нагріву молока і насичення його бульбашками повітря, що робить напій чудовим. Кавомашини DeLonghi, забезпечені системою «Automatic capuccino», готують такий напій, який подають в кращих ресторанах. Молочна пінка капучино буде справжніми ласощами. Ви знаєте, як перевірити, чи правильно приготований капучіно? Для цього потрібно насипати цукор поверх піни в чашці. Якщо піна збита так, як годиться, цукор залишиться на поверхні капучино. Вважається, що латте-арт (мистецтво малюнка на кавовій пінці) - теж винахід ченців-капуцинів.

Торрє - велика порція еспрессо з дуже пишною шапкою з молочної піни. Назва напою перекладається з італійської як «вежа», що, з огляду на зовнішній вигляд напою-ласощі, не дивно. Для Торрє зазвичай готують більш щільну піну, ніж для капучіно. Подають напій у високих келихах, щоб він зовні відповідав своїй назві.

Кава-латте - в перекладі з італійської «латте» означає «молоко». Щоб приготувати цей вид кави, потрібно залити в келих вспінене молоко, тонкою цівкою влити в нього еспресо. Існує безліч коктейлів на основі молочної кави: латте з корицею, горіхами, латте-айс. Шоколадний, вершковий, латте з амаретто ... Фантазії досвідчених бариста немає меж. Напій прийнято подавати в айриш-келиху.

Американо - отримав свою назву завдяки тому, що був популярний в Північній Америці. Існує думка, що він корисніший, ніж інші кавові напої так, як менш міцний. Існує два види кавового напою: американська кава, яка готується в кавоварці з фільтром, і європейський варіант або еспрессо з додаванням окропу. Обидва користуються значною популярністю.

Всі ці напої ви зможете з легкістю приготувати за допомогою кавоварок DeLonghi. Латте або капучіно, еспресо або американо ... Техніка італійської торгової марки створить справжні кавові шедеври. Пробуйте і насолоджуйтеся.