РЕЦЕПТИ ХОЛОДНОЇ КАВИ
Хочете перетворити улюблений напій у справжні ласощі, освіжаюче в спеку? У нас є кілька ідей.
Основою для напоїв вам послужить кава. Як її приготувати? Звичайно ж, за допомогою кавоварок, кавомолок та кавомашин DeLonghi. Ці прилади – гарантія того, що кава буде такою, яку подають у кращих ресторанах. Перша умова приготування смачного напою вам вже відома. Друга – фантазія і бажання експериментувати зі смаками та інгредієнтами. Ось кілька нескладних рецептів, які вам сподобаються. Спробуйте!
Кавовий напій «Вечірній»
Вам знадобиться:
-
250 мл готової охолодженої кави
-
250 мл соку лохини
-
100 г цукру
-
50 г меду
-
40 мл води
-
1 г кориці
Приготуйте каву, наприклад в кавоварці, дайте їй охолонути. Корицю і цукор розведіть у невеликій кількості води та доведіть до кипіння, відфільтруйте та дайте охолонути. Додайте у сироп мед, перемішайте. Кип'ячену воду, що залишилася, змішайте з готовим сиропом, охолодженою кавою та соком лохини. Дайте деякий час настоятися, помістіть у холодильник. Подавайте у високих склянках.
Рецепт кави «Ескімо»
Вам знадобиться:
-
400 мл води
-
3 ст. л. меленої кави
-
5 ст. л. розплавленого шоколаду
-
200 г морозива
Зваріть міцну каву, попередньо змоловши зерна за допомогою кавомолки DeLonghi, відфільтруйте через дрібне сито або ганчірочку та дайте охолонути. Шоколад, розплавлений на водяній бані, змішайте з морозивом і з охолодженою кавою в чаші за допомогою міксера. Збийте до утворення однорідної маси та розлийте у келихи. Подавайте напій з соломинкою.
Рецепт кави «Тропічний мокко»
Вам знадобиться:
-
1-2 чашки холодної натуральної кави
-
1 чашка молока середньої жирності
-
2 ст. л. шоколадного сиропу
-
1 свіжий банан
-
шоколадна крихта
Всі компоненти, крім шоколаду, змішайте за допомогою міксера і збивайте, поки суміш не стане пінистої і однорідною. Розлийте напій у глибокі склянки, прикрасьте шоколадною крихтою.
Рецепт кави «Крижана іриска»
Вам знадобиться:
-
2 чашки ванільного морозива
-
1 чашка міцної кави
-
1 плитка ірису (30 г)
Подрібніть плитку ірису. Покладіть у чашу міксера розм'якшене морозиво, ірис та зварену каву і збивайте на великій швидкості. Подавайте у невисоких келихах з ложечкою.
Холодна кава – те, що потрібно у спеку. Насолоджуйтесь смаками напоїв, приготованих за допомогою техніки італійського бренду DeLonghi.