РЕЦЕПТИ ХОЛОДНОЇ КАВИ

РЕЦЕПТИ ХОЛОДНОЇ КАВИ

Хочете перетворити улюблений напій у справжні ласощі, освіжаюче в спеку? У нас є кілька ідей.

Основою для напоїв вам послужить кава. Як її приготувати? Звичайно ж, за допомогою кавоварок, кавомолок та кавомашин DeLonghi. Ці прилади – гарантія того, що кава буде такою, яку подають у кращих ресторанах. Перша умова приготування смачного напою вам вже відома. Друга – фантазія і бажання експериментувати зі смаками та інгредієнтами. Ось кілька нескладних рецептів, які вам сподобаються. Спробуйте!

Кавовий напій «Вечірній»

Вам знадобиться:

  • 250 мл готової охолодженої кави

  • 250 мл соку лохини

  • 100 г цукру

  • 50 г меду

  • 40 мл води

  • 1 г кориці

Приготуйте каву, наприклад в кавоварці, дайте їй охолонути. Корицю і цукор розведіть у невеликій кількості води та доведіть до кипіння, відфільтруйте та дайте охолонути. Додайте у сироп мед, перемішайте. Кип'ячену воду, що залишилася, змішайте з готовим сиропом, охолодженою кавою та соком лохини. Дайте деякий час настоятися, помістіть у холодильник. Подавайте у високих склянках.

Рецепт кави «Ескімо»

Вам знадобиться:

  • 400 мл води

  • 3 ст. л. меленої кави

  • 5 ст. л. розплавленого шоколаду

  • 200 г морозива

Зваріть міцну каву, попередньо змоловши зерна за допомогою кавомолки DeLonghi, відфільтруйте через дрібне сито або ганчірочку та дайте охолонути. Шоколад, розплавлений на водяній бані, змішайте з морозивом і з охолодженою кавою в чаші за допомогою міксера. Збийте до утворення однорідної маси та розлийте у келихи. Подавайте напій з соломинкою.

Рецепт кави «Тропічний мокко»

Вам знадобиться:

  • 1-2 чашки холодної натуральної кави

  • 1 чашка молока середньої жирності

  • 2 ст. л. шоколадного сиропу

  • 1 свіжий банан

  • шоколадна крихта

Всі компоненти, крім шоколаду, змішайте за допомогою міксера і збивайте, поки суміш не стане пінистої і однорідною. Розлийте напій у глибокі склянки, прикрасьте шоколадною крихтою.

Рецепт кави «Крижана іриска»

Вам знадобиться:

  • 2 чашки ванільного морозива

  • 1 чашка міцної кави

  • 1 плитка ірису (30 г)

Подрібніть плитку ірису. Покладіть у чашу міксера розм'якшене морозиво, ірис та зварену каву і збивайте на великій швидкості. Подавайте у невисоких келихах з ложечкою.

Холодна кава – те, що потрібно у спеку. Насолоджуйтесь смаками напоїв, приготованих за допомогою техніки італійського бренду DeLonghi.