Рецепти пісних страв, приготованих за допомогою електрогриля

Якщо ви вирішили дотримуватися Великого посту, важливо пам'ятати, що це стан душі, а не дієта. Пост вимагає свідомої відмови від бажання побалувати себе чимось смачненьким, отримати задоволення.

Однак, як вчинити, якщо на час посту випадає важливе сімейне свято, яке важко уявити без смачної неповсякденної їжі? У нас є готове рішення. Ми пропонуємо добірку рецептів пісних страв, приготованих за допомогою електричного гриля.
Страви-гриль – це завжди щось, що має смак свята. Для приготування на грилі вам не обов'язково використовувати олію або жир, тому такі пристрої – саме те, що потрібно тим, хто поститься. Приготувавши пісне блюдо на грилі, ви зможете одночасно зробити його незвичайним і дотриматися всіх правил.

Овочі-гриль з грибами

Для приготування вам знадобиться:
  • помідори черрі
  • червона цибуля
  • цукіні
  • гарбуз
  • ріпчаста цибуля
  • свіжі шампіньйони
  • кілька зубчиків часнику
  • соєвий соус
  • кунжут
Змішайте соус і кунжут. Кунжут можна попередньо обсмажити на сухій сковорідці. Дайте маринаду настоятися.
Наріжте кубиками гарбуз і цукіні, помідори-черрі і гриби – половинками. Лук наріжте крупно. Викладіть овочі на гриль, виберіть температуру 200°, готуйте страву 20-30 хвилин. Зверніть увагу: посолити потрібно після приготування.
У календарі Великого посту є дні, в які дозволяється вживати в їжу рослинну олію. Для таких днів підійдуть такі рецепти.

Овочі на грилі з соняшниковою олією і соєвим соусом

Для приготування вам знадобиться:
  • цукіні або кабачки (два)
  • баклажани (два)
  • перець болгарський (два)
  • помідори (два)
  • ріпчаста цибуля (дві)
  • листя салату (чотири)
  • зелень, соєвий соус, соняшникова олія, спеції – за смаком
Наріжте крупно цукіні, болгарський перець, цибулю, баклажани. Маринують кілька годин в соняшниковій олії (можна додати оцет.) Обсмажте на грилі до золотистої скоринки. Овочі, присмачені олією, посипані зеленню, подавайте на листках салату.

Овочі по-середземноморському

Вам знадобиться:
  • будь-які овочі (1 кг)
  • оливкова олія (5 ст.л.)
  • часник (2 зубчики)
  • морська сіль – за смаком
  • розмарин (одна щіпка)
Змішайте олію, часник і розмарин. Очистіть, наріжте овочі, залиште їх в маринаді на пару годин. Запікайте до золотистої скоринки.
Електричні грилі DeLonghi як не можна краще підходять для приготування пісних страв. Всі надлишки жиру продуктів будуть стікати в спеціальний піддон. Наявність декількох режимів приготування гарантує, що овочі будуть підсмажені саме так, як вам подобається.
Зверніть увагу: електрогриль зберігає вітаміни і корисні речовини. Постіться на здоров'я!