Спеції для страв, приготованих на грилі

Якщо хочете приготувати соковите м'ясо або апетитну запечену рибку, вам необхідний електричний гриль DeLonghi. З його допомогою страви вийдуть дійсно смачними: нежирними, але і не сухими. Щоб домашній пікнік вдався, потрібно правильно підібрати спеції.

Для м'яса

Коли потрібно солити м'ясо, яке будете смажити на грилі? Цим питанням задаються багато кулінарів. Деякі вважають, що робити це перед смаженням не можна, так як продукт може стати твердим. Інші, навпаки, радять це робити відразу, тому що сіль, таким чином, стає консервантом, що продовжує термін придатності їжі. Для страв на грилі рекомендують використовувати велику морську сіль. До м'яса підходять базилік, естрагон, шавлія, майоран, орегано, розмарин. Ці приправи гарні як в сушеному, так і в свіжому вигляді. Чорний перець додасть страві аромат, білий радять використовувати з молодим м'ясом. Червоний кайенский не тільки зробить шашлик вогненно-гострим, але і забарвить його в яскравий колір. Червона і зелена паприка додасть їжі пряний смак і аромат.

Для птиці

М'ясо птиці ніжніше, тому набір спецій для нього повинен бути менш насиченим. Солити птицю потрібно саме перед смаженням, для цього краще використовувати велику сіль. Якщо не любите надто гостре, приправляйте їжу паприкою. Якщо ж, навпаки прагнете додати страві гостроти, вибирайте чорний, червоний і білий перець. До птиці підходять естрагон, шавлія і чебрець, з пряних сумішей краще вибирати каррі. Не потрібно використовувати так багато цибулі, як це потрібно для шашлику, а ось часник буде доречі. Він добре поєднується з насиченим смаком курки або дичини.

Для риби

Рибні страви на грилі дуже корисні і некалорійні. Якщо ви вважаєте за краще не їсти важку їжу, але хочете побалувати себе смачненьким, риба на грилі – те, що потрібно. Деякі фахівці радять не солити її до смаження, вони вважають, що м'ясо риби, таким чином, втратить вологу. Інші рекомендують це робити, вважаючи сіль потрібним доповненням до спецій і лимонного маринаду. Приправте рибу білим перцем, червоною паприкою – пряними спеціями з ніжним смаком. Поєднуються зі стравами з риби кріп, естрагон, купирь, чебрець, розмарин, лимонна і огіркова трава. Часник використовують з жирними сортами, щоб надати їм аромат. Традиційний для подібних страв лавровий лист можна доповнити шафраном і куркумою. Вибирайте те, що вам більше до смаку.

Овочі та фрукти

Овочеві та фруктові страви, приготовані на грилі, можна перетворити на справжній шедевр. Потрібно лише знати кілька секретів. Перші рекомендується солити вже готовими, а другі посипають цукром до запікання, щоб сік, що витік з фруктів, змішавшись з цукром, перетворився в карамель. До овочевих шашликів підійдуть чорний перець, паприка, коріандр, кмин, лавровий лист. Для фруктових хороші кориця, гвоздика, ваніль, бадьян. З пряних трав можете використовувати для овочів кріп, розмарин, шавлія, петрушку, черемшу. З фруктами гармоніюють м'яту, мелісу. Якщо ви додасте в овочеві та фруктові страви ром, коньяк або вино, смак вийде незвичайним.

Грилі DeLonghi розроблені для того, щоб ви могли балувати себе соковитим м'ясом або рибою в будь-який час року при будь-якій погоді. Вони якісні та зручні. З їх допомогою створити кулінарний шедевр дуже просто. Використовуйте для приготування страв грилі DeLonghi – приголомшливий результат вам забезпечений.

 
Telegram glo