Що потрібно знати про чай

Чи все ми знаємо про чай - один із найпопулярніших напоїв у світі? Ми поділимося з вами декількома секретами його поціновувачів.

Як правильно вибирати ...

Для того, щоб зробити правильний вибір, перш за все, потрібно навчитися відрізняти свіжий чай від старого і справжній від підробки. Листя свіжого чаю мають гарні колір і форму, щільну структуру. Старий чай - це сухі тьмяні листя, легко перетворюються в порошок. Покладіть лист на долоню, розітріть його. Свіжий чай на дотик м'який, його не вийде легко розкришити.

При заварюванні свіжий чай дуже швидко поширює приємний аромат, ви можете спостерігати, як розкривається кожен листочок. Такий напій буде прозорим. Заварювання свіжого чаю - краса, яку потрібно вміти побачити. Колір прозорого нефриту повільно переходить в жовтуватий відтінок. М'який приємний смак зачарує вас з першого ковтка. Старий чай - це приглушений аромат, каламутний напій, глухий жовтий відтінок, непривабливий смак. У справжнього чаю листя мають зубчасту крайку, у підробленого краї листя безформні. Найлегше відрізнити свіжий чай від несвіжого по аромату. Аромат першого, завдяки насиченості теїном і ефірними маслами, буде яскравим. Якщо ви все-таки не впевнені в якості чаю, який вам сподобався, пропонуємо простий спосіб його протестувати. Візьміть щіпку сумнівного чаю і дрібку справжнього, заваріть обидва по два рази, настоюючи протягом 10-ти хвилин. Після цього викладіть листя на білу тарілку з чистою водою, розгляньте їх форму, прожилки, зубчики. У справжнього чаю прожилки утворюють яскравий малюнок, схожий на мережу, зубчики яскраво виражені. Розглядаючи лист несвіжого чаю, ви не зможете побачити все це так, тому що лист не матиме чітко вираженої форми. Хіба що зубчики можуть бути занадто грубої форми, а структура листа неправильною.

... і зберігати

Так як листя вбирають вологу, навіть найсвіжіший чай при неправильному зберіганні швидко втратить свої якості. Температура, вологість, специфічні запахи, освітлення, мікроби - все це може надати йому негативног впливу. Чай потрібно зберігати в сухому провітрюваному місці, тільки в цьому випадку ви можете бути впевнені, що він не зіпсується швидко. У будь-якому випадку, фахівці переконують не зберігати чай довше одного місяця. Згодом листя втрачають свої ароматичні та смакові якості. Щоб чай не залежувався, зберігайте листочкии тільки в герметично закритому посуді. У ньому містяться речовини, які вбирають запахи, тому тримайте чай подалі від мила, алкоголю, приправ. Має сенс зберігати різні сорти окремо. Найкраще, якщо ви будете в міру необхідності заповнювати невелику ємність, а баночку з іншим чаєм ставити в яку-небудь кухонну шафу. Зверніть увагу: краще не тримати чай в дерев'яному і залізному посуді, а вибрати ємність з жерсті.

Прекрасна чайна церемонія - це досконалість всіх її етапів. Якщо ви хочете, щоб чаювання було красивим, вода для напою швидко закипала, а прилад, в якому ви її кип'ятите, був якісним і безпечним - виберіть чайник DeLonghi. Оригінальні дизайнерські колекції Icona, Icona Vintage, Scultura - це стильні прилади з хромованими деталями. Купіть чайник DeLonghi і насолоджуйтеся чаєм.