Як правильно пригощати гостей кавою

Як правильно пригощати гостей кавою

Чи знаєте ви, як правильно накрити стіл, якщо запросили друзів «на каву»? Ми розповімо про те, як зробити зі звичайного «кавування» маленьке торжество.
Вам здається, що скатертина не самий необхідний атрибут, якщо до вас прийшли родичі або близькі друзі? Якщо ви хочете проявити повагу до тих, кого запросили, не варто нехтувати законами правильної сервіровки. Обов'язково перевірте, щоб на скатертині не було плям, пропрасуйте її, а вже потім красиво постеліть на стіл. Як правильно розставити посуд? Для початку потрібно відповісти на питання: чи будете варити каву, подавати її в кавнику або використовуєте кавоварку? Якщо вибирати друге, приготуйте напій за допомогою якісної і зручною кавоварки DeLonghi. У нашому магазині ви можете купити прилад, який буде повністю відповідати вашим вимогам. Якщо хочете самі зварити каву, скористайтеся кавомолкою італійської торгової марки, вона подрібнить зерна так, як того вимагає той чи інший сорт кави. Згідно з правилами етикету, напій потрібно подавати в кавнику. Він повинен бути гарячим. Кавник поставте на краєчок столу. Поруч з ним помістіть піднос з кавовими чашечками, блюдечками і ложечками, накриті серветкою.

В якій послідовності подавати страви?

Хочете здивувати гостей красивою кавовою церемонією? Зверніть увагу на кілька простих правил. Спочатку прийнято подавати солодкі страви, потім каву з борошняними кондитерськими виробами, завершенням можуть стати горіхи, цукерки, шоколад, фрукти.

Тонкощі сервіровки

При подачі солодких страв для кожного учасника кавової церемонії потрібно поставити пиріжкову тарілку, накриту паперовою серветкою. Не забудьте покласти в тарілку десертну ложку, повернену ручкою вправо від гостя. Креманку з морозивом, джемом, солодким сиропом необхідно поставити в тарілку. Після їжі обов'язково приберіть прилади, замініть їх десертними. Десертна тарілка ставиться навпроти гостя, праворуч і ліворуч від неї не забудьте помістити відповідні вилки і ложки. Фруктовий прилад потрібно розташувати над десертною тарілкою. Якщо влаштовуєте урочистий прийом, поставте на стіл келихи для шампанського. На кожну десертну тарілку потрібно покласти полотняну серветку. Нехай велика кількість правил вас не лякає, спробувавши зробити все, як потрібно, ви зрозумієте, що це легко.

Що потрібно знати

Частування можна поставити на стіл за 30-40 хвилин до їжі. Морозиво заздалегідь на стіл не виносять, але не тому, що воно розтане - цей десерт прийнято подавати відразу перед їжею. Пиріг потрібно заздалегідь розрізати на дрібні шматочки, а з тортом цього робити не варто - його подають на стіл цілим. До всіх солодких страв потрібно подавати прилади, за допомогою яких гість зможе покласти шматочок частування собі в тарілку. Виберіть саме те, що підходить для того чи іншого блюда: щипці, ложечки, вилки, лопатки. Знаєте, як правильно подати гостю чашку кави? Дізнавшись цей нескладний прийом, ви ніколи не проллєте напій. Чашку потрібно протягувати правою рукою, підходячи до людини з лівого боку. Ставити кави необхідно правіше десертного ножа, таким чином, щоб ручка чашки перебувала зліва від гостя.
Ваша кавова церемонія справить на гостей враження, а для того, щоб вони не розчарувалися в вашій гостинності, спробувавши каву, використовуйте для його приготування техніку DeLonghi.